گیاه لیندا که با نام نخل دم اسبی نیز مشهور است، از گیاهان بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک میباشد. برگهای گل لیندا به صورت باریک و کشیده است و حالت فنری دارند. لیندا از گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب میشود که نگهداری از آن ساده است. گل لیندا ساقه ی ضخیمی دارد. این ساقهی ضخیم آب مورد گیاه نیاز را در خود ذخیره میکند. بنابراین گیاه لیندا از گیاهان مقاوم است که نیاز کمی به آبیاری دارد. نیازهای محیطی و روش های نگهداری از گل لیندا و همچنین نحوه ی تکثیر آن را در این مطلب از ذرهبین بخوانید.
مطالبی که در بخش مراقبت از گیاه لیندا میخوانید:
نگهداری از گل لیندا با توجه به نیازهای محیطی
نور مورد نیاز برای گل لیندا:
گل لیندا به نور زیاد اما غیر مستقیم نیاز دارد. آفتاب مستقیم خصوصا در ظهر تابستانها باعث سوختگی برگهای گیاه میشود. گل لیندا در صورتی که در شرایط نیمه سایه هم باشد هم میتواند سالم بماند و فقط رشد آن کم میشود.
توجه: گیاه لیندا گیاهان سایه انداز را دوست ندارد. همچنین بايد توجه کنید که گل ليندا را نبايد وسط گياهان ديگر قرار بدهيد چون رطوبتي كه در اين وضعيت ايجاد ميشود اصلا برايش خوب نيست.
دما مناسب برای گیاه لیندا:
گیاه لیندا در بازه ی دمایی ۱۸ تا ۲۵ درجهی سانتیگراد میتواند به خوبی رشد کند. توجه کنید که لیندا به سرما حساس است و در دماهای زیر ۱۰ درجه از بین میرود. همچنین در گرما نیز تا دمای ۳۰ درجه را تحمل میکند
خاک مناسب گل لیندا:
خاک مناسب برای این گیاه خاک لیمونی است. خاک لیمونی ترکیبی از خاک رس، شن و مواد الی است. این نوع خاک سبک است و زهکشی خوبی دارد. پیتماس و هوموس هم چون ارزش تغذیهای بالایی دارند میتوانید در ترکیب خاک گیاه لیندا قرار دهید.
آبیاری لازم برای گیاه لیندا:
نیاز به رطوبت گل لیندا کم است. به این معنی که خاک گیاه باید بین دو آبیاری خشک باشد. لیندا به دلیل ساقهی ضخیمی که دارد توانایی ذخیرهی آب بالایی دارد. بنابراین آبیاری در فصل رشد و گرما (تابستان) هفتهای یک بار و در فصل سرما ۲ تا ۳ هفتهای یکبار مناسب است. در تمام طول سال بیشتر از هفتهای یکبار غبارپاشی انجام ندهید.
توجه: از مهمترین عامل پوسیدگی و خشک شدن گیاه، آبیاری زیاد است. اگر آبیاری زیاد باشد ریشه میپوسد و گیاه از بین میرود. همچنین هرگز روی برگهای گیاه لیندا آب نپاشید.
گلدان مناسب برای گل لیندا:
بهترین زمان برای تعویض گلدان گیاه لیندا اوایل فصل بهار قبل از شروع فعالیت رشد گیاه است. این گیاه در گلدان کوچکتر رشد بهتری خواهد داشت.
درمان مشکلات آفتهای گل لیندا:
اگر رنگ برگهای جدید گیاه مایل به زردی شد:
به گیاه کود آهن بدهید. توجه کنید که کود آهن بیشتر از ماهی یکبار به گیاه آسیب میزند.
اگر گیاه برگ جدید ندارد و برگها حالت پژمردگی دارند:
در این صورت یا نور کافی نیست و یا گیاه به کوددهی نیاز دارد زیرا ممکن است خاکش ضعیف شده باشد.
برگهای گیاه میریزد:
ریزش برگهای لیندا به معنی آبیاری نامناسب است. احتمالا به معنی آبیاری کم میباشد.
برگهای گیاه رو به زردی میرود:
آبیاری نامناسب است و آبیاری زیادی انجام شده.
برگها دچار سوختگی شدهاند و خشک میشوند:
آفتاب مستقیم باعث سوختگی و قهوهای شدن برگها میشود.
تنه گیاه جمع و چروکیده شده:
اگر تنه گیاه حالت چروکیده داشت یعنی گیاه شما تشنه است.
پوسیدگی و له شدگی تنه گیاه لیندا
به این معنی است که آبیاری بیش از حد است.
لکه های زرد بر روی برگها
در آفتاب گیاه را غبارپاشی کردهاید. و سوختگی ایجاد شده
رشد گیاه زیاد است اما برگهای آن زرد هستند:
نور گیاه کافی نیست.
افتادن برگهای سبز گیاه لیندا:
به معنی سرد بودن هواست
اگر برگهای لیندا اول خشک شوند و بریزند:
این به معنی گرم بودن هوا است
لکههای قرمز از شایعترین آفتهای گیاه لیندا:
یکی از مهمترین آفتهایی که برای گل لیندا وجود دارد کنه قرمز است. این آفت به صورت لکههای قرمز بر روی برگها و ساقه مشاهده میشود. در این صورت با یک دستمال این لکهها را بردارید. اگر زود متوجه شوید و لکه ها را بردارید پیشروی آفت کم خواهد بود.
در صورتی که این آفت زیاد بود، برای برداشتن لکهها، دو تا سه قطره مایع ظرفشویی را در یک لیتر آب بریزید. آن را روی قسمت لکه اسپری کنید و سریع با دستمال آن قسمت را خشک کنید.
سر زنی گیاه لیندا:
اگر برگهای گیاه زرد و خشک شده و دیگر ظاهر زیبایی ندارد و یا اینکه دوست دارید گیاهتان چند ساقه شود میتوانید سر زنی انجام دهید. برای این کار یا چاقو و یا قیچی باغبانی سر گیاه را بچینید و در قسمت بریدگی پودر ضدقارچ بزنید. اگر پودر ضدقارچ ندارید صبر کنید قسمت بریدگی خودش خشک میشود. بعد از حدود یک یا دوما گیاه جوانه میزند و چند ساقه خواهد شد.
ساقه بریده شده را دور نریزید. آن را در آب قرار دهید ممکن است ریشه بزند.
تکثیر گل لیندا:
تکثیر گل لیندا از طریق کاشت بذر و ریشه دار کردن تنه جوش صورت میگیرد.

تکثیر گیاه لیندا از طریق ریشهدار کردن تنه جوش
گاهی بر روی ساقه ی گل، گیاهچه های کوچکی سبز میشود که به آنها تنه جوش گفته میشود.
پس از مدتی که از رشد تنهجوش گذشت، انتهای گیاهچه محل اتصال به پایه مادری متورم میشود.
آن موقع میتوانید گیاهچه را با کاتر تیز و ضد عفونی جدا کرده و انتهای قلمه را داخل هورمون ریشه زایی بزنید و در گلدانی جداگانه بکارید. هنگام کاشت توجه کنید که باید ۳۰% از گیاهچه داخل خاک باشد.
گلدان را در جایی با نور کافی و دور از آفتاب مستقیم قرار دهید.
رطوبت را برای گل با آبیار تامین کنید. اما مراقب باشید غرقابی کردن باعث گندیدگی گیاهچه خواهد شد.
روی گلدان را با نایلون شفاف کاور کنید.
ولی ریشه دار کردن تنه جوش به سختی و تقریباً برای افراد مبتدی و در محیط منزل بسیار سخت است.
تکثیر گل لیندا از طریق جدا کردن پاجوش
جدا کردن پاجوشهای که از کنار گیاه مادری بیرون آمده یکی از روشهای تکثیر لیندا است در واقع گاهی در یک گلدان دو یا چند گیاه به شکل متراکم در حال رشد هستند که میتوان در زمان تعویض گلدان گیاه در فصل بهار نسبت به جداسازی آنان اقدام کرد.
قبل از جداسازی پاجوشها وسایل لازم از قبیل گلدان. سنگریزه برای زهکش و خاک مناسب را فراهم کنید یک تا دو سانت انتهای گلدان را سنگریزه بریزید به منظور خروج آب اضافه حدود ۳۰% از فضای خالی گلدان را از مخلوط کاشت پر کنید سپس گیاه مادری از گلدان بیرون آورده و تا حد امکان خاک اطراف ریشه گیاه را تمیز کنید برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشهها میتوانید از جریان ملایم آب استفاده کنید.
گیاه را از قسمت در هم فرو رفته و متصل جدا کنید برای این کار میتوانید از کاتر یا قیچی باغبانی کمک بگیرید.
سپس هر گل را در گلدانی مستقل کاشته و فضای خالی را با خاک پر و بستر را آبیاری کنید
مطالب پیشنهادی برای شما: